Ofte stillede spørgsmål

Skal man have store problemer for at deltage i et PREP-kursus?
Nej. Langt de fleste par og familier vil have glæde af at gøre noget godt for deres indbyrdes forhold. PREP henvender sig til ganske almindelige ægtepar med de udfordringer, det giver, at skulle fungere i et så tæt fællesskab som et parforhold er, og giver virksomme værktøjer til at klare udfordringerne.

Skal man dele personlige erfaringer og problemer med andre par på kurset?
Nej. Der er ingen form for gruppearbejde eller krav om at fortælle om sig selv under kurset. I forbindelse med undervisningen lægges op til “svar fra salen”, men der er ingen, der bliver presset til at svare.

Hvad sker der med de personlige data man oplyser ved tilmelding?
– De personlige data, vi modtager, bliver ikke givet videre til andre.

Tilhører PREP en særlig terapeutisk retning?
PREP-kurserne er ikke terapi, men et undervisningstilbud. Det er et sundhedsfremmende tilbud inspireret af kognitiv adfærdsterapi, hvilket vil sige, at man får redskaber og øvelser, der kan hjælpe med at skabe god kommunikation og problemløsning i parforholdet.

Hvad er grundtænkningen bag PREP?
PREP bygger på mangeårig forskning om, hvilke negative adfærdsmønstre der går igen i parforholdet og hvordan man kommer dem til livs.
PREP bygger også på den indsigt, at når de voksne gør noget godt for deres indbyrdes forhold, gør de også noget godt for deres børn.

Bygger PREP på bestemte politiske eller religiøse forestillinger?
PREP-programmet er uafhængigt af politik og religion. Indholdet af et PREP-kursus er det samme, uanset regi. Psykologer, socialrådgivere, sundhedsplejersker, lærere, præster, læger og pædagoger kan uddanne sig som PREP-undervisere og arrangere kurser i forskellige sammenhænge. Men indholdet er det samme.

Comments are closed.

 • OM OS

  Gunhild: Psykoterapeut og medlem af Psykoterapeut foreningen (MPF)
  Mads: Prep instruktør, Insight Focuset terapeut (3½ år)og Efterskolelærer
 • Stay Connected

 • KONTAKT

  Barak
  Frydenlund 243,
  7120 Vejle Ø
  Tlf.: 4041 3085
Copyright Barak | 2014 | CVR: 3124 2754 |