Parkursus

Udvikl og styrk parforholdet.

Praktiske redskaber til et engageret parforhold

Dette kursus er for alle jer, der ønsker at jeres parforhold skal udvikles og styrkes, så I kan blive ved med at holde sammen og holde af hinanden.

Vedligehold parforholdet

Bilen skal vedligeholdes, det er vi ikke i tvivl om, men hvad med parforholdet? Mange af os tror, at det går af sig selv, og opdager så pludselig på den hårde måde, at man tog fejl. Man er af forskellige årsager vokset fra hinanden og pludselig…

Skal vort parforhold holde, må det holdes ved lige som så meget andet. Et PREP-kursus er med til at vende fokus mod hinanden i parforholdet og give det et brush-up og samtidig får man gode redskaber til at håndtere konflikterne på en rigtig god måde.

Har I været længe sammen, kan finde redskaber til at bryde dårlige vaner og få inspiration til at videreudvikle det, som er godt i forholdet. Er I et nyetableret par kan I få indøvet gode kommunikationsvaner fra starten af deres forhold.

Kursets indhold

Kurset afdækker forskellige problemstillinger, som typisk skaber udfordringer i parforholdet. Det giver redskaber til en konstruktiv problemhåndtering. Under hele kurset indøves en konstruktiv måde at kommunikere på, som kan være en hjælp, når følelserne er i spil i parforholdet.

Hvad er PREP?

PREP er skabt som et forebyggende program. Det betyder, at det primært henvender sig til par, som er motiverede for at blive sammen og arbejde med deres relation.

Vi er bevidste om, at mange par, der søger hjælp, er i tvivl, om de skal være sammen. Kurset er dog ikke lavet til par i denne fase. Derfor arbejdes der ikke direkte med denne tvivl eller disse valg. Alligevel kan PREP for par – med dette in mente – indgå som et vigtig led i en svær og vigtig afklaringsproces.

Vore PREP-kurser er ikke målrettet par der er gået fra hinanden, eller par med misbrugsproblemer, problemer med alvorlig vold eller psykisk sygdom.

  • PREP – hvor kommer det fra?
  • Undervisningens indhold
  • Ofte stillede spørgsmål
  • PREP-weekendkursus
  • PREP-aftenkursus
  • Individuel PREP-kursus

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har i 2014 udgivet en rapport, der har gennemgået en række studier af 13 skilsmisseforebyggende interventionsprogrammer for par. SFI konkluderer, at PREP-kurser og to andre programmer har effekt, og at PREP internationalt er det mest veldokumenterede af programmerne.

SFI skriver i deres pressemeddelelse:

“Den amerikanske indsats Prevention Relationship Enhancement Program (PREP) er det mest veldokumenterede af programmerne. Flere internationale studier viser, at det har haft en gavnlig effekt for de par, der deltog – par, der havde vidt forskellige baggrunde og problemer. ”

Kontakt os

Du er meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak med os om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Gunhild
Tlf.: (+45) 40 36 84 59
Mail: gunhild@barak.dk

Mads
Tlf.: (+45) 40 41 30 85
Mail: mads@barak.dk